Groot onderhoud Van Haestrechtstraat Fase 4A en 4B

De Van Haestrechtstraat en de Wielstraat tussen Kaatsheuvel en Waalwijk krijgen een nieuw wegdek én een nieuw fietspad. De kwaliteit van de wegen is de laatste jaren flink achteruit gegaan. Bovendien is het fietspad te smal. Tijd voor groot onderhoud. Na de zomervakantie 2022 start gemeente Loon op Zand dan ook met groot onderhoud aan de wegverharding van de Van Haestrechtstraat en Wielstraat over een lengte van circa 2,3 km. tussen Kaatsheuvel en Waalwijk.

Voorbereidende werkzaamheden

In de periode van 26 juni tot en met 28 juli voert Mourik infra voorbereidende werkzaamheden uit in het gedeelte tussen de Sprangsevaart en rotonde Horst/Tilburgseweg. In deze periode breken zij de fietspaden op en voert men ‘kabels en leidingen-werkzaamheden’ uit. De inrit blijft bereikbaar, hiervoor worden tijdelijke maatregelen getroffen. Ook blijft de rijbaan open voor bestemmingsverkeer: zowel voor auto’s als fietsers.

Werkzaamheden fase 4A

Op maandag 3 juli 2023 start Mourik infra met de volgende fase van de werkzaamheden: fase 4A. Men begint met het opbreken van de weg ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaats van EuroParcs (hoofdinrit EuroParcs blijft bereikbaar) tot aan de Sprangsevaart. Fase 4A duurt tot 28 juli 2023.

Geen werkzaamheden tijdens de bouwvak

In de periode van 31 juli tot en met 21 augustus worden er geen werkzaamheden uitgevoerd in verband met de bouwvak. In deze periode stelt Mourik infra de rijbaan tussen de rotonde Horst/Tilburgseweg en Sprangsevaart tijdelijk open voor verkeer. Als fietser wordt u tussen de rotonde Horst/Tilburgseweg en Sprangsevaart over de rijbaan geleid. Vanaf Sprangsevaart zijn de fietspaden gereed en toegankelijk.

Werkzaamheden fase 4B

Vanaf maandag 21 augustus start Mourik infra met de werkzaamheden binnen fase 4B. Men begint met het opbreken van de weg ter hoogte van de Biersteeg tot aan de rotonde Horst/Tilburgseweg. Fase 4B duurt tot medio oktober 2023.

Op bijgevoegd kaartje ziet u de exacte locatie van beide fasen, de omleidingsroute voor doorgaand verkeer (blauw en oranje lijn) en de aanrijroute voor u als direct aanwonende (groene lijn).
 
Wielstraat VanHaestrechtstraat 4Aen4B

Afdrukken